ASN Bank en Kinderhulp bundelen krachten voor kinderen in Nederland

30 juni 2014, 04:00
ASN Bank en Kinderhulp bundelen krachten voor kinderen in Nederland
ASN Bank en Kinderhulp bundelen krachten voor kinderen in Nederland
Het Nationaal Fonds Kinderhulp en de ASN Bank bundelen hun krachten om kinderen in Nederland te helpen die in armoede opgroeien. De bank doneert daarvoor jaarlijks een bedrag aan het fonds.

ASN bank doneert een bedrag per nieuwe geopende rekening ASN Jeugdsparen. Ook doneert zij een percentage van de totale inleg op deze rekeningen. ‘Duurzaamheid gaat over mensen en de kansen van latere generaties om ook in welvaart en welzijn te kunnen leven’, aldus Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van de ASN Bank. ‘Daarom willen we bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen die door armoede en ernstige problemen thuis buiten de boot dreigen te vallen.’

Blij met steun
Volgens Nationaal Fonds Kinderhulp groeien bijna 400.000 kinderen in ons land op in armoede. ‘Men zegt weleens dat je geluk kunt afdwingen, maar de kinderen waarvoor onze hulp wordt gevraagd hebben niet zoveel af te dwingen’, licht Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp toe. Hij is daarom blij met de steun van de ASN Bank.

Jeugdsparen
Nationaal Fonds Kinderhulp is de tweede partnerorganisatie van de ASN Bank bij ASN Jeugdsparen. De bank heeft besloten om een tweede organisatie te steunen omdat de financiële bijdrage stijgt die elk jaar beschikbaar komt via ASN Jeugdsparen. De oorzaak daarvan is de groei van het aantal rekeningen en het saldo daarop. Naast Nationaal Fonds Kinderhulp blijft de bank via Cordaid kinderen in Afrika ondersteunen via een project in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Congo.
gerelateerde items