Toon alles (1)

Asielhonden Dierencentrum Achterhoek weer veilig naar buiten

13 december 2019, 00:00
Met de nieuwe basisuitrusting kunnen de vrijwilligers en de honden veilig en comfortabel wandelen.
Met de nieuwe basisuitrusting kunnen de vrijwilligers en de honden veilig en comfortabel wandelen.
Dierencentrum Achterhoek heeft onlangs meerdere heupriemen en Y-tuigen aan kunnen schaffen door een steuntje in de rug van een gift van Stichting DierenLot.

Een groep vrijwilligers neemt de asielhonden, die al wat langer zitten, mee naar buiten het terrein op van de opvang voor een fijne wandeling. Zo zien de honden niet alleen de binnenmuren van de opvang, maar kunnen ze ook genieten van de frisse lucht.

Gedragsproblemen
De honden die vaak wat langer in de opvang zitten zijn vaak vanwege hun gedrag niet zo eenvoudig te herplaatsen. Onzekerheid en angst liggen vaak ten grondslag aan gedrag dat in de praktijk bijvoorbeeld leidt tot incidenten als vluchten (weglopen) of bijten tijdens deze wandelingen buiten het terrein. Goed gereedschap zoals een goed hanteerbare riem en tuigje bevordert de veiligheid voor beide, maar zorgt er ook voor dat zowel de hond als de vrijwilliger zich zekerder voelen.

Quality time
Met deze nieuwe basisuitrusting kunnen de vrijwilligers en de honden veilig en comfortabel wandelen. De aandacht kan gericht worden op de interactie en de relatie tussen mens en dier en de honden kunnen even genieten van de quality time.
De vrijwilligers, mederwerkers en honden van Dierencentrum zijn er ontzettend blij mee.
gerelateerde items