Toon alles (1)

Ashoka Fellows presenteren strategie voor betere gezondheidszorg

1 juni 2018, 06:00
Ashoka Fellows en leiders van Philips werken samen om de toegang tot betere gezondheidszorg te versnellen
Ashoka Fellows en leiders van Philips werken samen om de toegang tot betere gezondheidszorg te versnellen
Van 21 tot 23 juni vindt in Eindhoven de internationale Ashoka Accelerating Healthcare Access (AHA) Globalizer Summit plaats. In samenwerking met de Philips Foundation, hebben 14 Ashoka Fellows een impact-traject gevolgd en de mogelijkheden voor het schalen van hun innovaties onderzocht. In Eindhoven delen zij hun strategie met elkaar en lokale experts. 
 
Over de hele wereld hebben veel mensen en gemeenschappen geen toegang tot kwalitatief hoogwaardige en betaalbare gezondheidszorg. Dat kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld de afgelegen gemeenschap, gebrek aan financiën, cultuur, conflict of andere oorzaken. De Philips Foundation en Ashoka werken samen aan een meerjarig programma om de toegang tot gezondheidszorg wereldwijd te versnellen. Dat doen ze door sociaal ondernemerschap te verbinden met industriële vaardigheden en samenwerkingsverbanden tussen Philips Foundation en Ashoka Fellows te onderzoeken.
 
Ashoka Globalizer
Het Ashoka Globalizer-programma maakt deel uit van deze samenwerking en bestaat uit een versnellingsproces van veertien weken waarin Fellows verbonden worden met ervaren bedrijfs- en strategieleiders bij Philips en getraind worden. Aan het einde van het online proces krijgen de fellows de mogelijkheid om tijdens de Globalizer Summit in Eindhoven hun strategie te delen en te bespreken en te netwerken met leiders uit verschillende sectoren. 
 
 Klik hier om aan het evenement deel te nemen.
 
gerelateerde items