Toon alles (1)

Ariadne Forecast 2019: voorbij symptoombestrijding

1 april 2019, 17:11
Ariadne Forecast 2019: voorbij symptoombestrijding
Ariadne Forecast 2019: voorbij symptoombestrijding
Voor het vijfde jaar op rij brengt Ariadne de Forecast for European Social Change and Human Rights Funders (zie bijlage) uit. Ariadne is het Europese netwerk voor filantropen en major donors die maatschappelijke verandering en mensenrechten ondersteunen. Ariadne bestaat uit zo’n 580 leden in 23 Europese landen, die elkaar versterken door onderlinge samenwerking. Ariadne Nederland heeft momenteel rond de 90 leden.

De voorspelling is tot stand gekomen door inzet van zo'n 189 Europese grantmakers en filantropen en is bedoeld voor zowel gevers, fondsen, filantropen als voor het maatschappelijk middenveld.

Met Nederland

‘Ariadne’s Voorspelling voor Fondsen 2019’ bespreekt naast mondiale ontwikkelingen ook die in specifieke landen en heeft additioneel hoofdstukken voor Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Ook aan Nederland - dat een actieve tak binnen Ariadne vertegenwoordigt - is zo’n additioneel hoofdstuk gewijd.

Bij de wortel

Ook omdat Forecast nu 5 jaar bestaat, is een vraag toegevoegd over de sociale veranderingen sinds de start van de forecast. Een van de bevindingen: filantropie voor sociale verandering en mensenrechten blijkt verder verfijnd, met meer zicht op de verbanden tussen verschillende vraagstukken en de wil om sociale problemen bij de wortel aan te pakken in plaats van de symptomen te bestrijden.
 
gerelateerde items