Hersenstichting lanceert app voor jongeren met hersenletsel

De Hersenstichting heeft de app Breinstraat ontwikkeld voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen.
De Hersenstichting heeft de app Breinstraat ontwikkeld voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen.
3 november 2017
Nieuws | | Organisatienieuws

De Hersenstichting heeft de app Breinstraat ontwikkeld voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen. In de app wordt uitgelegd hoe de zorg eruitziet, bijvoorbeeld in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Er wordt op een laagdrempelige manier beschreven wat je kunt verwachten, en hoe om te gaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen in het dagelijkse leven.
 
Hersenletselpaspoort
Ook kunnen jongeren een eigen Hersenletselpaspoort aanmaken. Dit paspoort sturen zij bijvoorbeeld naar vrienden, klasgenoten, familie, hulpverleners, een sportcoach of leraar. Zo wordt het delen van hun verhaal een stuk makkelijker en hoeven zij dit niet telkens opnieuw te vertellen. Een probleem dat veel wordt genoemd. Het paspoort kan op deze manier zorgen voor meer begrip.
 
Digitale vertaling
In opdracht van de Hersenstichting is er een Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel gemaakt. Daarin staan afspraken over hoe de beste zorg voor kinderen en jongeren met hersenletsel eruit moet zien. De Breinstraat-app is hierop gebaseerd en is een digitale, toegankelijke vertaling hiervan.
 
Gratis downloaden
De app Breinstraat is gratis te downloaden in de Appstores. De flyer van de app kan kosteloos aangevraagd worden via de webshop van de Hersenstichting.
 
Voor meer informatie over de app, kijk op www.breinstraat.nl.