Toon alles (1)

Antoni van Leeuwenhoek krijgt schadevergoeding van farmabedrijf

9 augustus 2017, 15:15
Het Antoni Van Leeuwenhoek-ziekenhuis heeft een schadevergoeding gekregen van het Japanse farmabedrijf Fujirebio.
Het Antoni Van Leeuwenhoek-ziekenhuis heeft een schadevergoeding gekregen van het Japanse farmabedrijf Fujirebio.
Het Antoni Van Leeuwenhoek-ziekenhuis heeft een schadevergoeding gekregen van het Japanse farmabedrijf Fujirebio, dat jarenlang te weinig royalty's betaalde voor een borstkankertest die deels in het Nederlandse ziekenhuis is ontwikkeld. Een woordvoerster van het AVL-ziekenhuis dat in kanker is gespecialiseerd, bevestigde woensdag dat een schikking is getroffen, schrijft het Financieele Dagblad.
 
Het AVL zei eerder voor miljoenen euro's te zijn benadeeld doordat Fujirebio jarenlang onjuiste omzetgegevens doorgaf. Het Nederlandse ziekenhuis heeft recht op vier procent van de verkoopinkomsten uit de kankertest. Een Nederlandse rechter oordeelde eind vorig jaar dat Fujirebio de juiste gegevens moesten doorgeven. Het Japanse bedrijf had tevergeefs om uitstel gevraagd.
 
Volgens De Telegraaf ontvangt het ziekenhuis meer dan tien miljoen euro van Fujirebio. Het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis en de onderneming doen zelf geen mededelingen over de hoogte van de schadevergoeding.
 
(Bron: Financieele Dagblad)
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items