‘Anonieme Bitcoin-miljoenen beschikbaar voor goede doelen’

15 december 2017, 08:38
‘Anonieme Bitcoin-miljoenen beschikbaar voor goede doelen’
‘Anonieme Bitcoin-miljoenen beschikbaar voor goede doelen’
Een anonieme cryptomiljonair heeft een investeringsfonds met de naam The Pineapple Fund opgericht waarin 5057 bitcoins (momenteel omgerekend ongeveer 68,5 miljoen euro) beschikbaar worden gesteld aan goede doelen over de hele wereld. Dat melden verschillende (inter)nationale media. Het fonds accepteert momenteel aanvragen van elk goede doel dat zich aanmeldt via het formulier op de website. De doelen moeten wel geregistreerd zijn als non-profitorganisaties in het land van herkomst.
 
The Pineapple Fund steunde tot nog toe zes verschillende goede doelen. Zo gaf het omgerekend ongeveer een miljoen dollar aan The Water Project, een stichting die zich inzet voor een schone en betrouwbare watertoevoer in een groot deel van Afrika. Instituut MAPS, dat pleit voor de legalisering van psychedelische drugs en marihuana voor medicinaal gebruik, kreeg hetzelfde bedrag.
 
De weldoener achter het fonds zou een paar jaar geleden begonnen zijn met het investeren van zijn tijd en moeite in de bitcoin. ’Toen de waarde voor het eerst meer dan een dollar werd, dacht ik dat het een triomf voor de bitcoin was. Ik zag de prijs stijgen naar 15 dollar, 20 dollar, 30 dollar...! Vandaag zie ik een waarde van 17.539 dollar per bitcoin. Ik geloof soms nog steeds niet dat het echt is.’ 

Voor aanvraagformulier: klik hier

►Bronnen: o.a. Bright, AD

Kijk meer informatie op onze SelectPage.
gerelateerde items