Annie Connect in gesprek met Stichting Collecteplan over centraal werven collectanten

16 maart 2006
Nieuws | | Organisatienieuws

Afgelopen week berichtten we in FM dat zowel door de Stichting Collecteplan als door Leo Dijgraaf (Annie Connect) en partners gewerkt wordt aan het opzetten van een systeem van centrale werving van collectanten. Dijkgraaf zoekt de samenwerking en legde zijn plannen eergisteren voor aan het dagelijks bestuur van de Stichting Collecteplan. 

Junte de Savornin Lohman is algemeen directeur van het Reumafonds en voorzitter van het bestuur van de Stichting Collecteplan. Hij wil eerst een misverstand uit de weg ruimen. “Van een plan van het SCP om centraal collectanten te gaan werven is nooit sprake geweest. Wel van concrete plannen om meer te gaan doen aan PR om het instituut collecteren onder de aandacht te brengen van het publiek met spots en een gezamenlijke website.”

Hoe heeft het bestuur de voorstellen van Leo Dijkgraaf ontvangen? De Savornin Lohman: “Het dagelijks bestuur van de SCP heeft dinsdag constructief overleg gehad met Leo Dijkgraaf en Annie Connect, waarin hij een aantal creatieve ideeën naar voren heeft gebracht. Maar hoe een eventuele samenwerking eruit gaat zien, is nog niet bekend. Leo Dijkgraaf is uitgenodigd voor de volgende vergadering van het algemeen bestuur van de SCP, op 19 mei. Dan weten we meer.”