Annette Eikmans adjunct-directeur ISF

12 maart 2009, 08:59
Onlangs werd Annette Eikmans benoemd als adjunct-directeur van het ISF, de brancheorganisatie voor lokale en regionale fondsenwervende instellingen. Eikmans heeft veel ervaring in de sector en moet onder andere het lobbytraject bij het ISF gaan verstevigen. FM stelde haar een aantal vragen.


Wat is uw achtergrond?

 


Eikmans: "Met mijn eigen bedrijf ben ik sinds 1990 actief geweest in de sector. Ik was jaren adviseur van goede doelen. Mijn eerste klant was Simavi. Ik heb bijvoorbeeld KWF Kankerbestrijding geadviseerd, maar ook een aantal kleine fondsen. Onder andere over Europese subsidies en hoe te navigeren in het woud van Europese regeltjes. Vorig jaar ben ik nog een jaar actief geweest bij Childslife. Mijn bedrijf heb ik toen opgeheven. Het was de bedoeling dat ik wat langer zou blijven bij Childslife, maar het reizen was moeilijk op te brengen."

 


Hoe bent u op het bureau van het ISF verzeild geraakt?

 


Eikmans: "Ik ben gevraagd. Het was niet bekend dat ik open stond voor een nieuwe uitdaging. Het ISF kwam toevallig op het goede moment langs. Ik had al veel affiniteit met de organisatie, ben in het verleden ook zelf lid geweest. Het is een goede club. Maar ook een club die wel een injectie kan gebruiken. Zeker de belangenbehartiging kan wat steviger aangepakt worden. Dat heeft onlangs ook een grote rol gespeeld in de verhuizing van het kantoor van Nijmegen naar Den Haag. We zitten nu dichter bij het Haagse vuur."

 


De functie van adjunct-directeur bestond nog niet. Wat gaat uw rol worden?

 


Eikmans: "Een belangrijk aspect is het opzetten van een goede lobby. In de juiste netwerken in Den Haag gaan zitten. Daarnaast ben ik bezig met een breed oriëntatieproces. Wat kunnen we nog meer doen om het lidmaatschap van het ISF aantrekkelijker te maken voor leden? Wat zijn de sponsormogelijkheden? En op welke punten moeten we het opleidingsprogramma uitbreiden? Ik ben ook toegetreden tot het bestuur van Civil Society. Inderdaad, de creatie van de functie van adjunct-directeur betekent een verzwaring van het bureau. Dat geeft wel aan dat onze ambities groot zijn."

 


Zie ook: www.isf.nl  

gerelateerde items