Toon alles (2)

Anja Montijn nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Plan Nederland

18 juli 2018, 14:00
Anja Montijn (links) en de vertrekkende voorzitter Elsemieke Havenga-Hillen
Anja Montijn (links) en de vertrekkende voorzitter Elsemieke Havenga-Hillen
Elsemieke Havenga-Hillen neemt na acht jaar afscheid van de Raad van Toezicht van Plan Nederland en wordt als voorzitter opgevolgd door Anja Montijn. Montijn was tot 2015 werkzaam bij Accenture, waar zij verschillende nationale en internationale management-posities vervulde. 
 
Tot begin 2015 was Montijn lid van de Global Leadership Council van Accenture. Van 2006 tot 2013 vervulde zij de functie van Country Managing Director bij Accenture Nederland. Momenteel is Anja Commissaris bij Fugro (ontwikkeling en exploratie van natuurlijke hulpbronnen), Non-Executive Director bij OCI NV (producent van stikstofmeststof) en bestuurslid van de belangenvereniging van beursgenoteerde ondernemingen (VEUO). Ze heeft een bijzondere interesse in diversiteit en inclusiviteit, en vooral in de positie van meisjes en jonge vrouwen. Zij brengt naast haar bestuurlijke ervaring een uitstekend netwerk in de corporate wereld mee voor Plan Nederland, aldus de organisatie.
 
Elsemieke Havenga-Hillen heeft vier jaar de functie van voorzitter van de Raad van Toezicht vervuld. Zij heeft zich in de afgelopen jaren met veel toewijding ingezet voor Plan Nederland en voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Onder haar voorzitterschap is Plan Nederland gegroeid en bekend geworden vanwege haar bijzondere focus op meisjes in ontwikkelingslanden.
 
gerelateerde items