Amref MVO-partner van Allen & Overy

19 januari 2015, 04:00
Amref MVO-partner van Allen & Overy
Amref MVO-partner van Allen & Overy
Amref Flying Doctors is de nieuwe wereldwijde MVO-partner van Allen & Overy. Bijna de helft van de ruim 5.000 medewerkers en partners van het internationale advocatenkantoor brachten hun stem uit; 1.400 van hen stemden op de Afrikaanse gezondheidsorganisatie.

De samenwerking houdt in dat Allen & Overy een project in een van de armste gebieden in Tanzania, Meatu, gaat ondersteunen. Hiervan zullen uiteindelijk 32.600 jongens en meisjes profiteren. In Tanzania worden meisjes die zwanger raken direct van school gestuurd, waardoor ze hun opleiding niet af kunnen ronden. Jaarlijks ondervinden 5.000 Tanzaniaanse meisjes de gevolgen hiervan. Door op basisscholen al te beginnen met seksuele voorlichting en te proberen schadelijke, culturele gebruiken te veranderen, kunnen ongewenste zwangerschappen worden voorkomen en kunnen meisjes hun opleiding afmaken. Soortgelijke projecten zijn succesvol gebleken. Op een school in Zuid-Tanzania is het aantal ongewenste tienerzwangerschappen gedaald van 257 naar 10 per jaar.

‘Impact is groot’
Amref Flying Doctors werkt vaker samen met bedrijven, op verschillende manieren. Annelies van der Pauw (foto), partner en verantwoordelijk voor het wereldwijde MVO-beleid bij Allen & Overy: ‘Amref is een prachtige organisatie. Onze samenwerking met Amref stelt ons in staat om ons wereldwijd in te zetten voor één goed doel, zodat onze impact groot is. Fondsenwerving is er een aanzienlijk onderdeel van, maar het ter beschikking stellen van de kennis en ervaring van onze werknemers, is net zo belangrijk.’
gerelateerde items