Toon alles (1)

Amerikaanse studenten bezoeken Health Works

12 maart 2018, 09:00
Amerikaanse studenten bezoeken Health Works
Amerikaanse studenten bezoeken Health Works
Donderdag 8 maart 2018 bezochten 23 studenten van Emory University Atlanta Health Works als onderdeel van hun EU-onderwijsreis. De studenten volgen de masteropleiding Public Health aan de Rollins School of Public Health.
 
Na een kort welkomstwoord volgden de studenten twee sessies over belangrijke onderwerpen. De focus van onze humanitaire ontwikkelingsprogramma's is mondiale geestelijke gezondheid en volksgezondheid. Tijdens de sessie over geestelijke gezondheid werd vooral aandacht besteed aan psychosociale ondersteuning, waarbij de nadruk lag op de belangrijkste uitdagingen van dit domein bij humanitaire acties.
 
De sessie over volksgezondheid ging over de kwetsbaarheid en versterking van gezondheidssystemen in post-conflict gebieden. Er werd een voorbeeld gegeven van het programma voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. De sessie was interactief en de studenten werden aangemoedigd om een ​​deel van hun opgedane kennis toe te passen op de praktische voorbeelden van het veldwerk van Health Works.
 
Het bezoek bood Health Works de mogelijkheid om informatie over onze afdelingen en ons werk uit het veld te delen. We hopen in de toekomst meer studenten te verwelkomen en onze expertise over specifieke gezondheidsdomeinen te kunnen delen.
 
gerelateerde items