Amerikaanse Rode Kruis leent 340 miljoen dollar

3 november 2005
Nieuws | | Goede doelen

Geld sneller uitgeven dan het binnenkomt: bij het NIBUD proberen ze het de jeugd af te leren. Het Amerikaanse Rode Kruis bezondigt zich er in het kader van de orkanen Katrina, Rita en Wilma toch aan. Sterker: omdat het rampenfonds leeg is, leende de hulporganisatie 340 miljoen dollar bij.

 

Het Rode Kruis heeft met fondsenwervingsacties 1,3 miljard dollar bijeengebracht voor de slachtoffers van de orkanen. Tot dusverre werd echter 1,7 miljard dollar uitgegeven. Omdat de reserve van 44 miljoen dollar die in de rampenpot zat al snel op was, is nog eens 340 miljoen dollar bijgeleend. De leningen zullen met name gebruikt worden voor hulp in het kader van de orkaan Wilma.

 

Terwijl het Rode Kruis met geleend geld probeert noden te verlichten, onderzoekt de Senate Finance Committee of de hulporganisatie haar werk wel goed doet. Er zijn klachten binnengekomen over de snelheid waarmee door het Rode Kruis is gereageerd op specifieke hulpvragen. De Republikeinse voorzitter van de senaatscommissie, Charles E. Grassley: