Toon alles (1)

Amber alert op maat

17 december 2015, 13:25
Amber alert op maat
Amber alert op maat
AMBER Alert lanceert een vernieuwde versie van de officiële AMBER Alert App voor Android. Gebruikers kunnen nu nog beter meezoeken naar urgent vermiste kinderen bij hen in de buurt.

Android gebruikers kunnen eenvoudig instellen voor welke regio’s ze meldingen willen ontvangen van urgente kindervermissingen. Naast de urgente kindervermissingen blijven gebruikers de landelijke AMBER Alerts ontvangen.

AMBER Alert en urgente kindervermissingen
De politie maakt een duidelijk onderscheid tussen een landelijke AMBER Alert en een ‘urgente vermissing’. Ongeveer 3-4 keer per jaar stuurt de politie een landelijk AMBER Alert uit voor een vermist kind in onmiddellijk levensgevaar. Daarnaast zet de politie ongeveer 100 keer per jaar delen van het AMBER Alert systeem in voor urgente kindervermissingen. Bij een urgente kindervermissing heeft de politie substantiële aanwijzingen dat het vermiste kind een risico loopt en handelen noodzakelijk is.

Zoek ook mee naar vermiste kinderen
De vernieuwde AMBER Alert App voor Android is geheel belangeloos ontwikkeld door het app-ontwikkelbureau Widgets uit Haarlem. Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland, is blij met de nieuwe app en roept andere organisaties op om ook mee te doen: “De vrijwillige medewerking van organisaties zoals Widgets is belangrijk voor het versterken van het AMBER Alert systeem”.
gerelateerde items