Toon alles (2)

Amber Alert groeit naar 2,8 miljoen aanmeldingen

13 januari 2016, 19:32
Frank Hoen, de oprichter van de Europese AMBER Alert en hoofdgast tijdens de eerste DDB Top in DenHaag.
Frank Hoen, de oprichter van de Europese AMBER Alert en hoofdgast tijdens de eerste DDB Top in DenHaag.
Vandaag 13 januari, op de Internationale Dag van het AMBER Alert, kondigt AMBER Alert Nederland aan dat nu bijna 3 miljoen Nederlanders zijn aangemeld bij het nationale vermiste kinderalarm van de politie. Doordat steeds meer omroepen, bedrijven en populaire apps meezoeken, bereikt een AMBER Alert 12 miljoen Nederlanders.

Steeds meer organisaties zoeken naast AMBER Alerts, ook naar urgent vermiste kinderen: kinderen die vaak net niet in aanmerking komen voor een AMBER Alert, maar waarbij wel sprake is van direct gevaar. Organisaties die ook meezoeken naar urgent vermiste kinderen zijn bijvoorbeeld Lukoil, Connexxion, Nu.nl, Rapmedia, Storeplay en Google’s Waze.

Meer Europese samenwerking
1 op de 4 kindervermissingen is grensoverschrijdend. Op de Internationale Dag van het AMBER Alert roept Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland en een van de hoofdgasten tijdens de eerste DDB Top in Den Haag, op tot meer en snellere Europese samenwerking betreffende vermiste kinderen. Frank Hoen: 'Elk vermist kind verdient dezelfde kansen om veilig te worden teruggevonden. Wanneer een kind vermist raakt in een grensgebied moeten burgers aan beide kanten van de grens direct op de hoogte worden gesteld van deze vermissing'.

Internationale Dag van het AMBER Alert
Vandaag precies twintig jaar geleden, op 13 januari 1996, werd de negenjarige Amber Hagerman ontvoerd uit Arlington, Texas. De moord op het meisje leidde tot de totstandkoming van het AMBER Alert in de VS, dat inmiddels heeft geholpen bij het terugvinden van meer dan 794 kinderen. 

Wilt u ook Ambert Alerts op uw smartphone ontvangen? Klik hier.

gerelateerde items