Toon alles (2)

Amber Alert bereikt 88% van Nederlanders

15 mei 2014, 17:16
Amber Alert bereikt grootste deel Nederlanders
Amber Alert bereikt grootste deel Nederlanders
Onderzoek onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking toont aan dat AMBER Alert 88 procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder bereikt. Dat komt neer op bijna 12 miljoen Nederlanders. Aan het onderzoek deden 1.052 personen mee. Dit werd op 28 april 2014 uitgevoerd door Peil.nl. Dit is een samenwerking tussen Maurice de Hond (View/Ture BV) en No Ties BV.
 
Statistieken & resultaten
Honderden keren per jaar worden delen van het AMBER Alert-systeem ingezet voor het verspreiden van urgente kindervermissingen. Daarnaast wordt zo’n vier keer per jaar het hele AMBER Alert-systeem landelijk ingezet, als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind direct gevaar loopt.
 
Statistieken AMBER Alert Nederland, bijgewerkt op 1 december 2015
Ingezet bij 958 urgente vermiste kinderen sinds 1 januari 2011
Waarvan 73 urgente vermissingen dit jaar. Urgente vermiste kinderen worden getoond op o.a. AMBER Alert website, websitebanners, screensavers, de AMBER Alert Nederland iPhone App, Facebook, Twitter & andere media.
 
22 AMBER Alerts sinds 11 november 2008
Getoond via o.a. reclameschermen, snelwegborden, SMS-berichten, e-mails, de AMBER Alert website & duizenden andere websites, screensavers, de AMBER Alert Nederland iPhone App, Facebook, Twitter, TV, radio & andere media.
 
Meer dan 2,5 miljoen aanmeldingen
Dagelijks melden mensen zich aan om direct bericht te ontvangen als er een AMBER Alert actief is. Dit getal is slechts een fractie van het daadwerkelijke aantal mensen dat vermissingen ziet: vermissingen worden gedeeld op Facebook, geretweet op Twitter en bij een AMBER Alert zien letterlijk miljoenen mensen het bericht op TV, grote schermen, snelwegborden en reclamemasten.
 
AMBER Alert bereikt 11.780.108 mensen
Onderzoek onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking toont aan dat AMBER Alert 88 procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder bereikt. Dat komt neer op bijna 12 miljoen Nederlanders.


 
gerelateerde items