Toon alles (1)

ALS Nederland scoort met alternatieve online liveshow

17 september 2020, 06:00
ALS Nederland scoort met alternatieve online liveshow
ALS Nederland scoort met alternatieve online liveshow
Toen ALS Nederland, dat opkomt voor mensen met deze dodelijke spierziekte, door de corona belangrijke inkomstenbronnen zag wegvallen, introduceerde het met succes een online alternatief: een online quizshow. Met de eerste editie daarvan – een primeur in goede doelenland - ‘ALS we het leven vieren’ werd ruim 250.000 euro opgehaald.
 
Nadat in mei duidelijk werd dat grote evenementen zoals de Amsterdam City Swim dit jaar niet door zouden gaan, ontstond bij de organisatoren het idee om een online pubquiz te organiseren. Om op deze wijze dit coronajaar toch nog geld op te halen voor de dodelijke ziekte ALS, want door alle afgelaste evenementen loopt Stichting ALS Nederland miljoenen euro’s voor broodnodig onderzoek mis.   

Bekende Nederlanders
Het ‘quizje’ van de drie organisatoren NLMuziek.nl (het muziekplatform van René Froger), Stichting ALS Nederland en Amsterdam City Swim - in samenwerking met D&B Eventmarketing - werd de afgelopen maanden iedere week groter. In de slipstream volgden BN’ers zoals Thomas Acda, Natasja Froger, Beau van Erven Dorens en Jan Joost van Gangelen. In korte tijd werd een grote, interactieve online liveshow voor ALS op poten gezet. Vanuit de huiskamers kon iedereen live meedoen met de quiz met vragen over allerlei vormen van entertainment. ‘De show had de dynamiek van de bekende benefietavonden op televisie, maar in dit geval kwamen alle onderdelen van het programma vanuit een volledige Augmented Reality studio in Hilversum’, aldus Emiel Gobes van televisieproducent Southfields. 

Van 'plannetje' naar enorm resultaat
‘Er is zoveel geld nodig’, benadrukten presentatoren Beau van Erven Dorens en Jan Joost van Gangelen regelmatig tijdens de show. Uiteindelijk onthulden ze dat er meer dan 250.000 euro was opgehaald met de verkoop van loten, een online veiling en losse donaties. ‘Dat dit het resultaat zou zijn van ons plannetje om een pubquiz te organiseren, had niemand durven dromen’, zegt René Froger. ‘Wij zijn blij dat er dit jaar toch nog zoveel geld naar Stichting ALS Nederland kan gaan, zodat onderzoekers uiteindelijk een toekomst kunnen geven aan iedereen met ALS.'   

Bron: ALS Nederland
 
gerelateerde items