Alpe d’HuZes stelt raad van toezicht aan

1 april 2014, 08:39
Alpe d’HuZes stelt raad van toezicht aan
Alpe d’HuZes stelt raad van toezicht aan
Alpe d'HuZes heeft zijn nieuwe bestuursstructuur verder vormgegeven door de installatie van een raad van toezicht. Een van de eerste taken van de raad is het benoemen van een nieuw Alpe d'HuZesbestuur. Daarnaast wordt later dit jaar een vrijwilligersraad opgericht. Voorzitter van de raad van toezicht is Ed Kronenburg (foto), de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk.

Verder bestaat de raad uit:
- Winette van der Graaf, oncoloog in het Radboud UMC
- Jannie Borst, onderzoeker bij het NKI-AVL
- Geert Eijkenboom, directeur retail bij Rabobank Rotterdam
- George Coppens, directeur relationship management & client advisory van SNS Asset management
- Paul Havinga, algemeen directeur BCC

Proactief adviseren
Naast toezichthoudende taken gaat de raad proactief adviseren en het bestuur van Alpe d'HuZes ondersteunen bij zijn activiteiten. Ed Kronenburg: ‘Wij leveren als raad van toezicht graag een bijdrage aan de verdere professionalisering van de vrijwilligersorganisatie Alpe d'HuZes. Dit bereiken we onder andere door een heldere en transparante manier van communiceren over dit bijzondere en waardevolle evenement.’

Nieuwe start
De installatie van de raad van toezicht betekent voor Alpe d'HuZes een nieuwe start. 'In het verleden heeft het Alpe d'HuZesbestuur zaken als rolvermenging gedoogd en geen duidelijke keuzes gemaakt. Hierdoor zijn allerlei misverstanden ontstaan. Alpe d'HuZes heeft hiervan veel geleerd en deze geleerde lessen nu omgezet in zes maatregelen.'
1. Het installeren van een raad van toezicht en het benoemen van een nieuw bestuur.
2. Het oprichten van een vrijwilligersraad.
3. Het opstellen van een bestedingsplan, waarin is beschreven hoeveel Alpe d'HuZes jaarlijks aan vooraf gedefinieerde thema's wil besteden.
4. Het aangaan van een nieuwe overeenkomst met KWF Kankerbestrijding. In deze overeenkomst is de rol van KWF Kankerbestrijding als fondsbeheerder vastgelegd evenals de wijze van rapporteren en controleren.
5. Het lanceren van een nieuwe website met een meer transparante informatievoorziening over Alpe d'HuZes en zijn geldbesteding.
6. Het borgen van bovenstaande punten in nieuwe statuten. Deze statuten zijn inmiddels goedgekeurd door de nieuwe raad van toezicht.

‘Samen met alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs en wetenschappers gaan wij ervoor zorgen dat Alpe d'HuZes 2014 een prachtig evenement wordt’, aldus Kronenburg. ‘Op die manier zamelen we zoveel mogelijk geld in, waarmee wij de strijd tegen kanker onverkort voortzetten.’
gerelateerde items