Alpe d'HuZes van start in de regen

7 juni 2018, 12:15
Vanochtend om 4.30 uur is Alpe d’HuZes van start gegaan.
Vanochtend om 4.30 uur is Alpe d’HuZes van start gegaan.
Vanochtend om 4.30 uur is Alpe d’HuZes van start gegaan. Het grootste fondsenwervend evenement van Nederland, waarbij deelnemers één tot zes keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In de twaalf voorgaande jaren is er op deze manier al ruim 150 miljoen opgehaald voor kankeronderzoek. Om 20.00 uur finishen de laatste deelnemers en wordt het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt.

In totaal doen er dit jaar 4.543 deelnemers mee, waarvan 2.934 fietsers en 1.379 hardlopers en wandelaars. Ze vertrokken in de vroege ochtend in de regen nadat het startschot was gegeven door Sylvia Struiwigh, een kankerpatiënte die zich ondanks haar ziekte en zware behandelingen tot het uiterste inzet voor kankerbestrijding. Zo was ze een van de gezichten van de campagne van KWF Kankerbestrijding ‘Geef mij Tijd’ en doet ze al jaren met vrienden en familie mee aan Alpe d’HuZes.
 
De jongste deelnemer dit jaar is Irina Lusthof van 7 die de berg op wandelt als één van de 380 kinderen die meedoen. De oudste deelnemer is Jan Kuiper, die met zijn 87 jaar de berg op fietst. Ook doen er een aantal bekende Nederlanders mee, zoals Guido Weijers. De meeste deelnemers komen uit Noord-Brabant,1.238, er doen ook 81 deelnemers uit het buitenland mee, waaronder twee uit de Nederlandse Antillen en één uit Canada.
 
gerelateerde items