Drie wasbeertjes verhuisd naar Almere Jungle

Drie wasbeertjes verhuisd naar Almere Jungle
Drie wasbeertjes verhuisd naar Almere Jungle
28 juli 2017
Nieuws | | Organisatienieuws

De drie wasbeertjes Wijs, Meli en Optimus zijn verhuisd naar onze buren: Almere Jungle. Daar hebben ze kennisgemaakt met hun splinternieuwe verblijf. De drie leken éven wat koudwatervrees te hebben, maar daar was al snel - letterlijk en figuurlijk - niets meer van te merken.
 
Poedelen, klimmen, snuffelen: ze hebben hun verblijf uitgebreid verkend! O ja, mocht je denken: wat is die blauwe kleur op de vacht? Dat is een diervriendelijke kleurstof waarmee de verzorgers van Almere Jungle de dieren goed van elkaar kunnen onderscheiden. Alhoewel… door al het gebadder is het grotendeels al van hun vacht af ;-)
 
Invasieve diersoort 
Wijs, Meli en Optimus kwamen vorig jaar naar AAP. Wijs werd gevonden in Den Haag, Meli liep rond in de buurt van Leeuwarden en Optimus is bij een particulier in beslag genomen. Wijs en Meli konden niet in de natuur blijven, want wasberen zijn invasieve diersoorten (ze komen hier oorspronkelijk niet voor) en kunnen daardoor op verschillende manieren schade aan de natuur veroorzaken. Ze kunnen bijvoorbeeld inheemse soorten wegconcurreren. De medewerkers van AAP hebben de wasbeertjes met liefde opgevangen en verzorgd en zullen Wijs, Meli en Optimus ongetwijfeld nog eens opzoeken bij Almere Jungle!