Allochtone vrouwen gaan inburgeren via vrijwilligerswerk

11 september 2008
Nieuws | | Vrijwilligers

AMSTELVEEN (11 september) - Hoe haal je allochtone vrouwen uit hun isolement? Tien gemeenten zien het antwoord op deze vraag in vrijwilligerswerk. Zij sluiten zich dit najaar aan bij het project 1001 Kracht, waarbij in totaal 50.000 allochtone vrouwen gaan inburgeren via vrijwillige inzet.


Allochtone vrouwen komen op de arbeidsmarkt niet gemakkelijk aan de bak. Wellicht dat er meer kansen zijn als een tussenstap wordt ingebouwd, die bovendien kansen biedt om in contact te komen met de samenleving. Dat is in het kort de gedachte achter het project 1001 Kracht.



Het project is een initiatief van het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Er werd mee gestart in 2007, door zes pilotgemeenten. In juni sloten zich - toen het project succesvol bleek - negen gemeenten aan. In oktober tekenen nog eens tien gemeenten de overeenkomst.



De bedoeling is om 50.000 allochtone vrouwen via het project in te laten burgeren. Dat hoeven niet per se nieuwkomers te zijn. Ook oudkomers zijn welkom. Er is gekozen voor een stapsgewijze inpak. In veel gevallen zal bijvoorbeeld in eerste instantie een taalcursus nodig zijn. De gemeenten hebben de regie over het project.



Zie ook: www.1001kracht.nl