Toon alles (2)

Alles over Lenthe Films

7 december 2017, 00:00
Alles over Lenthe Films
Alles over Lenthe Films
Stichting Lenthe gaat films maken. Filmproducer Arend Steenbergen maakt samen met Stichting Lenthe films en series voor goede doelen, non-profits en cultuurorganisaties. Deze films worden op een bijzondere manier gemaakt en kosten slechts duizend euro per minuut. Zo wordt film bereikbaar voor iedere maatschappelijke organisatie om je boodschap naar buiten te brengen.
 
Wie maken de films?
Arend Steenbergen heeft speelfilms en televisiefilms geschreven en geregisseerd en is veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland. Hij werkt met professionele scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs, maar maakt voor andere functies gebruik van studenten en net afgestudeerden van de Filmacademie in Amsterdam en van het Koning Willem 1 College in Den Bosch waar Arend docent is van de opleiding Filmmaker. 
 
Wat kost dat?
Films kosten slechts duizend euro per minuut. Een korte film van 10 minuten kost dus slechts 10.000 euro en voor 100.000 euro maakt Stichting Lenthe met een complete speelfilm van 100 minuten. 
 
Hoe zit het met de distributie?
Voor de distributie van de films werkt Stichting Lenthe samen met distributeurs van bioscoopfilms, met Video On Demand-aanbieders, zoals Netflix, Amazon en KPN bijvoorbeeld, en met televisiezenders. Waar mogelijk ook voor de medefinanciering van de projecten. 
 
Meer weten?
Vul dan onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen.
{form id="87"]
 
gerelateerde items