Algemeen directeur Van Santbrink vertrekt bij SOS Kinderdorpen

11 december 2008
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (11 december) - Algemeen directeur Albert Jaap van Santbrink vertrekt bij SOS Kinderdorpen. Hij heeft zes jaar de scepter gezwaaid over de organisatie. Van Santbrink wordt voorlopig opgevolgd door hoofd fondsenwerving Margot Ende.


Van Santbrink vertrekt om bij KMPG associate director Sustainability te worden. Daar zal hij bedrijven gaan adviseren op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 


Margot Ende, sinds 2002 Hoofd Fondsenwerving bij SOS Kinderdorpen, is benoemd als interim directeur. Zij is zeer positief over de bijdrage die Van Santbrink heeft geleverd, stelt zij in een persbericht. "Dankzij de groei van het aantal Nederlandse donateurs die we de afgelopen jaren onder leiding van Van Santbrink hebben gerealiseerd, hebben we diverse nieuwe projecten over de hele wereld kunnen financieren. Zo openden we nieuwe SOS-kinderdorpen in onder anderen Indonesië, Guinee-Bissau en Mexico. Tevens hebben we veel aandacht besteed aan projecten die voorkómen dat kinderen er alleen voor komen te staan. SOS-Kinderdorpen Nederland heeft zo kunnen bijdragen aan de expertise die we als internationale organisatie hebben op het gebied van kinderopvang. En dit zullen we in het nieuwe jaar voortzetten."