Algemeen directeur Hekstra vertrekt bij ICS

7 december 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (8 december) - Els Hekstra, algemeen directeur en voorzitter van de Raad van Bestuur van International Child Support, zal met ingang van 1 maart 2011 haar dienstverband beëindigen. Het besluit volgt na het succesvol binnenhalen van de MFS II-subsidie. De Raad van Toezicht heeft Wieteke Beernink aangetrokken: zij vervult met ingang van 1 december 2010 de positie van interim Algemeen directeur/bestuurder.

Hekstra startte op 1 april 2003 als directeur bij ICS en kreeg de taak de organisatie verder uit te bouwen en te professionaliseren. De afgelopen jaren maakte ICS een flinke ontwikkeling door en groeide uit tot een ambitieuze organisatie, gebaseerd op een team van medewerkers in Nederland, Afrika en Azië.

De bekendmaking van de Nederlandse overheid om International Child Support, in het kader van MFS II, opnieuw subsidie te verstrekken, is voor ICS aanleiding geweest om de organisatiestructuur aan te passen. Naast sociale inzet wordt nu ook ingezet op economische veranderingen in de werkgebieden van ICS. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Afrika.

Hekstra's besluit zichzelf terug te trekken valt na het succesvol binnenhalen van de MFS II-subsidie. Zij onderstreept dat haar enthousiaste team een groot stempel heeft gedrukt op dit succes.