Alexander Rinnooy Kan nieuwe voorzitter Goede Doelen Platform

7 oktober 2010

Eind september zijn de leden van het Goede Doelen Platform akkoord gegaan met de benoeming van een nieuwe voorzitter: Alexander Rinnooy Kan.

Het Goede Doelen Platform is in 2002 opgericht door de 66 toenmalige goededoelenorganisaties die alle begunstigden waren en zijn van goededoelenloterijen.


Het Platform wil de bijdragen vanuit loterijen voor het Nederlandse maatschappelijk middenveld veilig stellen. In deze tijd is dat nog belangrijker dan de afgelopen jaren.

Rinnooy Kan: ‘Juist in tijden van bezuinigingen is het werk van goede doelen belangrijk voor de maatschappij. De structurele steun van de loterijen is daarbij onmisbaar.’


In het Platform zijn verenigd de benificiënten van de Nationale Postcode Loterij, de Sponsor Bingo Loterij en de BankGiro Loterij. Inmiddels ontvangen 166 organisaties gezamenlijk 350 miljoen euro van de loterijen.


Naast voorzitter Rinnooy Kan bestaat het bestuur van het Platform uit Eduard Nazarsky (Amnesty), Ineke Sybesma (Fonds Slachtofferhulp), Adriana Esmeijer (Prins Bernhard Cultuurfonds) en Fedde Koster (Natuurmonumenten).