Toon alles (2)

Alex Wynaendts nieuwe voorzitter RvT Rijksmuseum

2 februari 2018, 09:00
Aegon ceo Alex Wynaendts is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum.
Aegon ceo Alex Wynaendts is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum.
Alex Wynaendts is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum Amsterdam. De nieuwe voorzitter is ceo van Aegon en lid van de Raad van Commissarissen van Air France-KLM. Wynaedts was al voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Mauritshuis en in april 2018 verruilt hij Den Haag voor Amsterdam.
 
Wynaendts is als ingenieur afgestudeerd aan de Ecole Supérieure d’Electricité en heeft economie gestudeerd aan de Université Paris-Sorbonne. ‘Het Rijksmuseum is voor mij een van de meest inspirerende locaties in Nederland. Een museum met een prachtige missie om mensen, kunst en geschiedenis met elkaar te verbinden. Ik kijk ernaar uit om samen met de directie en de leden van de Raad van Toezicht een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere toekomst van het Museum van Nederland’, aldus de nieuwe voorzitter.
 
Hoofddirecteur Taco Dibbets: ‘Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Alex Wynaendts. Met zijn ervaring in het internationale bedrijfsleven, zijn ervaring als toezichthouder in de culturele sector en zijn liefde voor de collectie van het Rijksmuseum waar kunst en geschiedenis hand in hand gaan, kan hij een waardevolle bijdrage leveren aan het Rijksmuseum.’
 
De overige leden van de Raad zijn: Abdelkader Benali (schrijver) Marjan Oudeman (vicevoorzitter), Hans Goedkoop (historicus en presentator van het historische televisieprogramma Andere Tijden) Heleen Kersten (partner advocatenkantoor Stibbe), Chris Vogelzang (voormalig lid Raad van Bestuur ABN AMRO) en Sir John Leighton (Director-General National Galleries of Scotland).
 
(Bron: Museum Actueel)
gerelateerde items