Ajax eerste voetbalclub met een erkende foundation

4 september 2018, 14:00
Ajax eerste voetbalclub met een erkende foundation
Ajax eerste voetbalclub met een erkende foundation
De Ajax Foundation mag zich sinds 1 september een door het CBF ‘erkende’ organisatie noemen. Ajax is de eerste voetbalclub in Nederland met een Foundation die zo’n erkenning krijgt. ‘We zijn hier enorm trots op’, vertelt Jeannette Jongejans, manager van de Ajax Foundation. ‘Het keurmerk laat zien dat onze Foundation uitstekend werk verricht en aan alle kwaliteitseisen voldoet.’ 
 
De Ajax Foundation, opgericht op 18 maart 2010 als een onafhankelijke, maar aan AFC Ajax gelieerde stichting, gelooft en investeert in een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen als het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van hun talent en een gezond leven. ABN AMRO is maatschappelijk partner van de Ajax Foundation.
 
De Foundation organiseert projecten rond de thema’s sport & gezondheid, educatie en sociale integratie voor kansarme kinderen en jongeren onder 19 jaar, in (groot) Amsterdam en Kaapstad. 
 
Het bestuur van de Ajax Foundation bestaat uit: Edwin van der Sar (voorzitter), Jeroen Slop, Cees van Oevelen (secretaris), Sirik Goeman (penningmeester), Miel Brinkhuis en Roderick Turpijn.

►Bekijk ook: Ajax bezoekt VUmc Kinderstad
 
gerelateerde items