Toon alles (1)

Aflatoun International sluit als partner aan bij Alliantie Kinderarmoede

5 november 2020, 06:00
Aflatoun International sluit als partner aan bij Alliantie Kinderarmoede
Aflatoun International sluit als partner aan bij Alliantie Kinderarmoede
Aflatoun International, de NGO die sociaal en financieel onderwijs biedt aan jaarlijks 10,5 miljoen kinderen en jonge mensen wereldwijd, sluit zich aan bij Alliantie Kinderarmoede, een groeiend netwerk van nu ruim 250 publieke en private, landelijke en lokale partijen verbonden rondom één doelstelling: in 2030 geen kind meer de dupe van armoede.  
 
Kinderen die opgroeien in armoede lopen hogere gezondheidsrisico’s en krijgen minder kansen zich te ontplooien. In Nederland groeit 1 op de 11 kinderen op in armoede. In het voorjaar van 2019 is de Alliantie Kinderarmoede opgericht. Binnen deze Alliantie delen partners kennis, ervaring en contacten. Aflatoun sluit zich daarom graag aan bij de Alliantie Kinderarmoede: het bouwt immers aan de sociale en financiële zelfredzaamheid van kinderen. Door de sociale en financiële educatie programma’s van Aflatoun leren kinderen te budgetteren en te sparen en ontwikkelen ze hun ondernemersvaardigheden. Dit heeft niet alleen enorme positieve impact op het kind, maar ook op hun gemeenschap. Jongeren die voor zichzelf kunnen opkomen zijn namelijk in staat een samenleving te veranderen doordat de keten van armoede wordt doorbroken.

‘Aflatoun werkt in 100 landen aan het zelfredzaam maken van kinderen en jongeren. Sinds een aantal jaar werken wij ook in Nederland aan het versterken van de sociale en financiele vaardigheden van jongeren. We zijn verheugd ons aan te sluiten bij Alliantie Kinderarmoede, zodat we samen met alle andere partners een bijdrage kunnen leveren aan de gezamelijke strijd tegen armoede in Nederland’, aldus Wendy Nagel, director Aflatoun Nederland.

►Bron: Aflatoun Nederland
gerelateerde items