AFAS Foundation: genomineerden het ‘Goedste Doel 2021' bekend

Beeld: AFAS Foundation.
Beeld: AFAS Foundation.
16 september 2021
Nieuws | | Corporate Foundations Forum

Stichting Miss Q, Vrienden van Bambanani, Free a Girl en het Prinses Máxima Centrum maken dit jaar kans op de titel het Goedste Doel 2021. Dat heeft de AFAS Foundation gister bekend gemaakt. Tijdens dit event, dat eens per jaar wordt georganiseerd door de AFAS Foundation, worden organisaties die niet altijd op de bühne staan in de schijnwerpers gezet.
 
Ieder jaar organiseert de AFAS Foundation de uitreiking van het Goedste Doel, die wordt uitgereikt aan de goeddoener die het meeste impact en de meeste indruk heeft gemaakt op het fonds van softwarebedrijf AFAS. Slogan van de corporate foundation is dan ook ‘Inspireren om beter te doen’. Door ieder jaar een ander goed doel in de schijnwerpers te zetten hoopt de organisatie medewerkers en andere organisaties ook te inspireren zich in te zetten voor de maatschappij.  Gerben Eversdijk, directeur van AFAS Foundation: ‘Iedereen die eraan bijdraagt de wereld een beetje mooier te maken, verdient een podium. Daarom organiseert AFAS Foundation al voor de derde keer Het Goedste Doel. Er zijn namelijk talloze mooie projecten in het binnen- en buitenland die op grote én kleine schaal impact maken, maar nog altijd onder de radar blijven. Tijdens Het Goedste Doel zetten we de mensen achter deze mooie projecten in het zonnetje én maken we het Goedste Doel van 2021 bekend. Ook zullen we tijdens dit event onze visie delen en meer vertellen over het waarom van de AFAS Foundation.’
 
Genomineerden
Dit jaar maken Stichting Miss IQ, Vrienden van Bambanani, Free a Girl en het Prinses Máxima Centrum dus kan op de titel. Opvallend is dat alle genomineerden zich richten op steun aan kinderen in het buitenland. Zo zet Stichting Miss IQ zich in voor scholen op Curaçao en Aruba door tweedehands schoolmateriaal, sportspullen en muziekinstrumenten nar Nederlandse scholen in te zamelen en te verschepen. Vrienden van Bambanani zet zich ook in voor scholen, maar dan in Zuid-Afrika. De stichting richt zich daarbij voornamelijk op duurzame zelfredzaamheid van het onderwijs door bijvoorbeeld leerkrachten op te leiden. Met het project School for Justice zet stichting Free a Girl zich in voor de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen in India en Nepal. Slachtoffers worden via de stichting opgeleid tot politieagenten, advocaten, journalisten en maatschappelijk werkers zodat zij bewustwording kunnen creeëren over seksuele uitbuiting in de samenleving. Tot slot is het Prinses Máxima Centrum genomineerd voor haar Outreach-programma, waarmee de afgelopen jaren een groot aantal zorgprofessionals in Indonesië, Malawi, Kenia en Kosovo zijn opgeleid met Nederlandse behandelmethoden tegen kinderkanker.
 
Winnaar 2019
In 2019 won Stichting Masanga, een overheidsziekenhuis in Sierra Leone, de titel vanwege haar strijd tegen kind- en moedersterfte in gebieden waar de nood hoog is. Eversdijk vertelde eerder in een interview met het Dikke Blauwe Magazine over de inspirerende ontmoeting met de directeur van het ziekenhuis en de bijzondere weg die het fonds en de organisatie met elkaar hebben afgelegd. Eversdijk roemde de kleinschaligheid van het project, de goede resultaten en de regelmatige updates van Masanga over de voortgang. In 2020 werd de uitreiking van het Goedste Doel uitgesteld vanwege de coronacrisis. De uitreiking voor de winnaar van 2021 wordt bekend gemaakt op 5 oktober in het AFAS Theater in Leusden, waar vandaag ook het Corporate Power event van De Dikke Blauwe plaatsvindt. Aanmelden om bij het event aanwezig te zijn en stemmen op een van de genomineerden kan via de website van AFAS Foundation.
 
Bron: AFAS Foundation
Klik hier voor aanmelden en stemmen voor het Goedste Doel 2021.
Lees ook: ‘Even bellen met… Gerben Eversdijk over Corporate Power 2021’

 
Bekijk hieronder de aftermovie van het Goedste Doel 2019.