Toon alles (3)

Adrian Sargeant begint voor zichzelf

21 juni 2018, 06:00
Sargeant hoopt met zijn bedrijf meer voor goede doelen te kunnen doen.
Sargeant hoopt met zijn bedrijf meer voor goede doelen te kunnen doen.
Academicus Adrian Sargeant verlaat de University of Plymouth Hartsook Centre for Sustainable Philanthropy in Devon (VK). Sargeant gaat volgende maand voor zichzelf beginnen. Hij wordt opgevolgd door zijn vrouw, Jen Shang.
 
Sargeant was al directeur sinds de oprichting van het centrum in 2014. Zijn nieuwe bedrijf, The Philanthropy Centre, krijgt kantoren in Plymouth en Kansas City in de VS, en gaat onderzoeks- en adviesdiensten aan goede doelen aanbieden. ‘Ik hoop dat ik met het bedrijf grotere impact kan hebben als ik had in de bureaucratie van de universiteit. In wezen heb ik een klein handelsbedrijf opgericht dat een reeks diensten gaat verkopen op basis van het onderzoek dat we hebben gedaan. Mijn doel is dat het eventueel gegenereerde overschot teruggaat naar academisch onderzoek.’
 
Institute of Fundraising
Sargeant was eerder werkzaam als bestuurslid van het Institute of Fundraising van juli 2013 tot maart 2015 en was een professor in fondsenwerving aan de Indiana University in de VS. Jen Shang, onderzoeksdirecteur bij Hartsook, die getrouwd is met Sargeant, neemt de functie van directeur over bij zijn vertrek.
 
gerelateerde items