Acht nominaties ANBO MAX Goede Doelen Prijs

18 augustus 2011, 06:59
Aan het eind van dit jaar wordt de jaarlijkse ANBO MAX Goede Doelen Prijs uitgereikt. De editie van 2011 omvat de volgende genomineerden, waarop tot 14 november aanstaande gestemd kan worden: Leprastichting, Nierstichting, Reumafonds, Orange Babies, Villa Joep, Revalidatiefonds, Hersenstichting en Cliniclowns.

Goed werk tonen
De eerste editie van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs vond plaats in 2008. De winnaar kan rekenen op zendtijd van Omroep MAX. Liane den Haan, directeur ANBO, over de reden van de prijs: "Goede doelen verrichten enorm veel goed werk. Zichtbaar, maar vaak ook onzichtbaar. Daarom hebben we samen een podium in het leven geroepen voor Goede doelen om hun goede werk op televisie te tonen aan het Nederlandse publiek. ANBO en Omroep MAX vinden maatschappelijke betrokkenheid bijzonder belangrijk. Dit komt al tot uitdrukking in onze dagelijkse bedrijfsvoering en de ANBO MAX Goede Doelen Prijs is hier een zichtbare uiting van."

Verzekerd van zendtijd
In 2010 ging de prijs naar Stichting AAP. "Met het winnen van deze prijs waren we in 2011 verzekerd van zendtijd bij Omroep Max", aldus de stichting. "Dit is van groot belang, aangezien er nog maar weinig plaats is op TV voor programma's over dieren en dierenwelzijn."

Thema Mens & Gezondheid
Ieder jaar wordt door de organisatie een nominatiethema bedacht, omdat het organisatorisch vrijwel onmogelijk is alle goede doelen jaarlijks te nomineren. Dit jaar is het thema Mens & Gezondheid.
gerelateerde items