Accountants KPMG gaan Hartstichting doorlichten

14 oktober 2004
Nieuws | | Governance & Finance

De Hartstichting heeft aan KPMG gevraagd haar organisatie door te lichten en aanbevelingen te doen om crises, zoals onlangs rond de ontslagen medisch directeur, te voorkomen. De functie van medisch directeur wordt voorlopig niet ingevuld. De Hartstichting zal zich wel laten adviseren door drie hoogleraren, die hun werkzaamheden onbetaald zullen verrichten.

In een brief aan de actieve 'Vrienden van de Hartstichting' wordt ook de voorgenomen benoeming van een nieuwe voorzitter van de Stichtingsraad aangekondigd. De nieuwe praeses wordt de heer G. van der Velde. Van der Velde is thans vice-voorzitter van het bestuur van de Vrienden van de Hartstichting. Hij is de opvolger van mr. J.E. Jansen, die met zijn bestuur onder zware krittiek kwam door de geruchtmakende salariskwestie.

 

In de brief wordt ook een toelichting gegeven op de langdurige radiostilte na het vertrek van medisch directeur Manger Cats, met wie een financiele regeling werd getroffen: 'Omdat het voor alle partijen belangrijk is een streep onder de affaire te kunnen zetten, is afgesproken dat beide partijen zich niet negatief over elkaar zullen uitlaten, in welke toelichting dan ook.' In de brief wordt niets gezegd over de inhoud van de afscheidsregeling van Manger Cats.

 

Op korte termijn zal bij de Hartstichting ook een bezuiniging worden doorgevoerd en heeft voor de langere termijn een strategische herorientatie plaats. Beide maatregelen zijn nodig om de uitgaven aan te passen aan de door de salaris-affaire gedaalde inkomsten.