Toon alles (1)

ABN AMRO MeesPierson geeft vervolg aan crowdfunding voor religieuze instellingen

2 december 2014, 04:00
ABN AMRO MeesPierson geeft vervolg aan crowdfunding voor religieuze instellingen
ABN AMRO MeesPierson geeft vervolg aan crowdfunding voor religieuze instellingen
ABN AMRO MeesPierson en SEEDS gaan vijf religieuze instellingen bijstaan in het vergaren van inkomsten voor hun projecten via crowdfunding. Met de nieuwe projecten geeft de private bank van ABN AMRO een vervolg aan de pilot met de Domkerk.

Tijdens het congres ‘Kerk en staat in transitie’ werd bekendgemaakt  dat geïnteresseerde religieuze instellingen hun projecten uiterlijk eind januari 2015 kunnen voordragen. Een jury – bestaande uit afgevaardigden van de verschillende denominaties, ABN AMRO MeesPierson en SEEDS – beslist begin volgend jaar welke vijf religieuze projecten begeleid worden in een crowdfundingtraject. In het voorjaar zal de voorbereiding op de campagne plaatsvinden. Na de zomer van 2015 start het daadwerkelijke crowdfunden.

Ook kleinere projecten welkom
Met de nieuwe projecten geeft de private bank van ABN AMRO een vervolg aan de pilot met de Domkerk. Mark van Keeken, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson: ‘Met het project ‘Draag de Dom’ is via crowdfunding ruim EUR 50.000,- opgehaald. Aangetoond is dat ook een religieuze instelling op een succesvolle wijze nieuwe, innovatieve bronnen van inkomsten kan vinden. De Domkerk was een groot project, maar we nodigen nu nadrukkelijk ook kleinere projecten uit zich te melden.’

Klanten van ABN AMRO die willen deelnemen aan een crowdfundingtraject kunnen zich aanmelden via
www.abnamro.nl/nl/privatebanking/instituten-charitas/index.html
gerelateerde items