ABN AMRO Foundation wordt partner Jeugdeducatiefonds

23 mei 2017, 08:00
De ABN AMRO Foundation is de komende drie jaar partner van het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds werd opgericht door Harrie Postma en stelt zich ten doel om zoveel mogelijk kinderen uit minimagezinnen te helpen hun talenten optimaal te benutten. Het fonds krijgt ondersteuning van ABN AMRO Foundation in de vorm van werknemersvrijwilligerswerk.
 
De filosofie achter het Jeugdeducatiefonds is deze: in toenemende mate blijkt dat armoede grote kansenongelijkheid in de ontwikkeling van kinderen veroorzaakt. De ontwikkeling van kinderen in het onderwijs is afhankelijk van de kwaliteit van het onderwijs en de stimulans vanuit het huis. Als de stimulans vanuit huis beperkt is, is er extra ondersteuning nodig om bijvoorbeeld de taalontwikkeling te begeleiden maar ook voor het organiseren van extra (buiten)schoolse activiteiten om de leefwereld van de kinderen te verruimen en het welbevinden te verhogen.
 
De ABN AMRO Foundation is een stichting die zich richt op maatschappelijke projecten en initiatieven, van sociaal ondernemen tot kinderen met een beperking helpen bij het sporten. In de cao van ABN AMRO is vastgelegd dat medewerkers één week per jaar vrijwilligersverlof kunnen opnemen om hun kennis en expertise als vrijwilliger in te zetten. Zo begeleiden ze kinderen met een beperking bij het sporten, laten ze scholieren kennismaken met het ondernemerschap, of coachen zij startende ondernemers.
 
ABN AMRO Foundation is ook partner van onder andere Amsterdam Cares, Fonds Slachtofferhulp, Resto VanHarte, Richard Krajicek Foundation, Sportclub Only Friends en de Voedselbank, die het afgelopen jaar ook een gift van €75.000 ontving.
 
♦Meer informatie ABN AMRO Foundation: klik hier
♦Meer informatie Jeugdeducatiefonds: klik hier
gerelateerde items