Abdeluheb Choho volgt Dorine Manson op bij VluchtelingenWerk

4 december 2018, 05:55
Abdeluheb Choho volgt Dorine Manson op bij VluchtelingenWerk
Abdeluheb Choho volgt Dorine Manson op bij VluchtelingenWerk
Abdeluheb Choho​ wordt per 1 februari de nieuwe bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. Hij volgt Dorine Manson op die naar de Goeden Doelen Loterijen is gegaan.

Abdeluheb Choho (1970) was in de periode medio 2014-2018 als wethouder (D66) bij de Gemeente Amsterdam werkzaam. Hij was verantwoordelijk voor duurzaamheid, openbare ruimte, dienstverlening, ICT en bestuurlijk stelsel. Ook is hij twee keer gekozen in de Trouw Top 100 duurzame bestuurders. Vóórdat hij de politiek in ging heeft Choho diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven gehad, onder andere bij Accenture.
 
Midden in de samenleving
‘Na mijn wethouderschap ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die maatschappelijk relevant is en midden in de samenleving staat. Dat is VluchtelingenWerk bij uitstek. Ik ben dan ook enorm verheugd dat ik het vertrouwen heb gekregen de rol van bestuursvoorzitter te vervullen. In deze rol kan ik zowel mijn ervaring vanuit het bedrijfsleven als die van wethouder gaan inzetten om op te komen voor de belangen van vluchtelingen. Ik kijk er naar uit om samen met alle medewerkers en vrijwilligers aan de slag te gaan’, zegt Abdeluheb Choho over zijn nieuwe uitdaging bij VluchtelingenWerk Nederland.
 
Boegbeeld en verbinder
Frank Rövekamp, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘De rol van VluchtelingenWerk is uitdagend en dat geldt zeker ook voor die van bestuursvoorzitter van de vereniging. Met Abdeluheb aan het roer, die met zijn sterke persoonlijkheid en scherp oog voor organisatieverhoudingen zowel boegbeeld als verbinder kan zijn, zien wij de toekomst van VluchtelingenWerk Nederland met vertrouwen tegemoet.’
 
►Heb je onlangs ook een nieuwe functie gekregen, mail dan je informatie met foto naar info@dedikkeblauwe.nl.
gerelateerde items