Toon alles (2)
Edwin Venema

Ex-omroepbaas Abbenhuis wordt directeur CliniClowns

8 december 2016, 09:00
Coen Abbenhuis (58) wordt op 1 januari de nieuwe directeur van CliniClowns. Hij is de opvolger van Barbara Hellendoorn-Mineur. Abbenhuis was twaalf jaar werkzaam voor de publieke omroep, onder andere als directeur van KRO-NCRV.

Rehabilitatie
Abbenhuis begon zijn werkende leven in de diamanthandel en bekleedde een aantal functies in de uitgeverijwereld. In 2003 maakte hij de overstap van de commerciële wereld naar het publieke domein en ging hij aan de slag als directeur bij publieke omroep NCRV en later KRO-NCRV. Daar werd hij de laan uitgestuurd vanwege zijn falen als directievoorzitter, een beschuldiging die de omroep daarna weer inslikte: Abbenhuis werd publiekelijk gerehabiliteerd.

Menselijkheid

Abbenhuis over zijn overstap naar de goede doelenwereld: 'Ik vind dat we in een maatschappij, die steeds meer lijkt te polariseren en waar mensen meer en meer van elkaar vervreemden, om moeten blijven kijken naar de ander, in het bijzonder naar kwetsbare groepen in onze samenleving. Zoals zieke en gehandicapte kinderen. Niet met hele ingewikkelde dingen of technieken, maar juist met wat vrolijkheid en menselijkheid. Met écht, warm contact en met échte aandacht. Zodat zij zich gezien voelen en even kunnen ontspannen.'

Meer focus en groei

De ambitie die Abbenhuis als nieuwe directeur van CliniClowns formuleert: 'Ik wil graag, samen met alle medewerkers, clowns en vrijwilligers, het werk van CliniClowns overtuigend op de kaart blijven zetten, focus aanbrengen in wat we doen en bouwen aan een toppositie qua maatschappelijke waardering. Dat alles moet leiden tot een duidelijke groei van het aantal zieke en gehandicapte kinderen dat we kunnen bezoeken met onze CliniClowns. Uiteindelijk draait het daar om.'

►Bron: CliniClowns
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items