Toon alles (1)

Aart van Veller nieuwe Ashoka Fellow

20 november 2017, 10:00
Ashoka Nederland heeft een nieuwe Fellow benoemd: Aart van Veller. Van Veller is mede-oprichter van energieleverancier Vandebron.
Ashoka Nederland heeft een nieuwe Fellow benoemd: Aart van Veller. Van Veller is mede-oprichter van energieleverancier Vandebron.
Ashoka Nederland heeft een nieuwe Fellow benoemd: Aart van Veller. Van Veller is mede-oprichter van energieleverancier Vandebron. Volgens Ashoka laat hij zien dat ondernemerschap niet alleen impact kan hebben, maar ook het economisch systeem van binnenuit kan veranderen. Duurzaamheid gaat niet om minder, maar om anders, aldus Ashoka.
 
Na een bezoek aan de Noordpool in het voorjaar van 2007, onder leiding van ervaren poolreiziger Marc Cornelissen, startte Aart zijn eerste duurzame onderneming op 22 juli. Dit leidde ertoe dat hij in 2010 als jongste persoon werd opgenomen in de Trouw Top100 van meest invloedrijke duurzame Nederlanders. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Young Global Shaper door het World Economic Forum (WEF), gevolgd door een persoonlijke uitnodiging om als jongste Nederlander deel te nemen aan de jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos in 2012.
 
Van Veller richt zich momenteel op de groei van het nieuwe energiebedrijf Vandebron, dat huishoudens in Nederland in staat stelt hun energie rechtstreeks van onafhankelijke duurzame producenten te kopen, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf.
gerelateerde items