Ngo’s en PI’s kunnen zich aanmelden voor Jobenaprijs

1 mei 2018, 12:02
Ngo’s en PI’s kunnen zich aanmelden voor Jobenaprijs
Ngo’s en PI’s kunnen zich aanmelden voor Jobenaprijs
Stichting Jobena nodigt goede doelen met ‘zelfontwikkelingsprojecten’ uit om mee te doen aan de tweejaarlijkse Jobenaprijs. Inzenden kan tot 1 augustus 2018. De winnaar ontvangt €5000, een bedrag dat verdubbeld kan worden door ontvangen giften tijdens een evenement. De winnaar organiseert namelijk samen met Stichting Jobena een evenement waarbij de doelgroep en werk van het project centraal staan.

Vincent Brenninkmeijers ideaal

Elke twee jaar reikt Stichting Jobena de Jobenaprijs uit aan een ontwikkelingsproject dat zelfontwikkeling als inzet en als doel heeft. De stichting werds in 1995 opgericht door Vincent Brenninkmeijer (1940-1999). Brenninkmeijer heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan armoedebestrijding en ontwikkelingssamenwerking. Zijn ideaal was: zelfontwikkeling. In denken en doen, in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijke contacten was hulp tot zelfhulp het richtsnoer. Daarom geldt als belangrijkste criterium bij de selectie van de projecten de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het principe van zelfontwikkeling, als methode en als doel.

Evenement

Belangstellenden die hun project willen laten meedingen kunnen het voorstel opsturen naar Stichting Jobena. De stichting neemt eind augustus contact op met de winnaar en nodigt deze uit voor een kennismakingsdiner op 19 september 2018. De winnaar organiseert daarna samen met het bestuur van Stichting Jobena een evenement waarbij de doelgroep van de winnaar en hun werk centraal staan. Dit evenement zal plaatsvinden op zondag 3 februari 2019. 

Stichting Jobena

Het stichtingsbestuur bestaat uit vier personen: voorzitter Cilia van Thiel, penningmeester Bert Brenninkmeijer en de leden Cor van Beuningen en Julia van Boven. Eerdere winnaars van de  Jobenaprijs zijn Gered Gereedschap & Young in Prison (2016), Coop Africa – Bike4Care (2014), Karuna Foundation (2012) en Jobortunity (2010).
 
Voor de inzending kunnen deelnemers gebruikmaken van het formulier op de site van de stichting. Inzendingen moeten uiterlijk woensdag 1 augustus in het bezit zijn van Jobena. Meer informatie over de prijs en het evenement op www.jobena.nl.
 
►Voor informatie en deelname: klik hier
gerelateerde items