Nationaal Congres Health Impact Bonds

8 februari 2016, 14:10
Health Impact Bond. Bron: Impact Society
Op 15 februari 2016 vindt het Nationaal Congres Health Impact Bonds plaats. Een Health Impact Bond (HIB) is een innovatief financieringsinstrument dat kan leiden tot én sociale zorginnovatie én kostenbesparing in het publieke zorgdomein.

Bij een HIB leveren zorgverleners een prestatie die mogelijk is gemaakt door private investeringen. Wanneer de afgesproken resultaten zijn behaald, betaalt de opdrachtgever de investeerder terug, plus een rendement uit de gerealiseerde besparingen. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg verbeterd, blijven de kosten onder controle en worden uitvoerders niet voor hun inspanning, maar voor werkelijke resultaten beloond.

Het Nationaal Congres Health Impact Bonds gaat over de ontwikkeling, implementatie en opschaling van HIBs. Society Impact en PGGM organiseren, in samenwerking met de Rabobank, ABN AMRO, ZonMw, EY, CZ, Zilveren Kruis, Gemeente Amsterdam en het Ministerie van VWS het nationaal congres Health Impact Bonds. Staatssecretaris Martin van Rijn, Wethouder Eric van der Burg, CEO van PGGM Else Bos en Mila Lukic van Bridges Ventures leveren een bijdrage.

Het Nationaal Congres Health Impact Bonds vindt plaats op maandag 15 februari 2016 van 13:15 tot 17:15. De locatie is Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, Amsterdam. Meer informatie en de mogelijkheid u aan te melden voor het congres vindt u op de website van Society Impact.

Hoofdredacteur Social Impact Peter Scholten is bij het congres aanwezig en zal in De Dikke Blauwe verslag doen.  
 
gerelateerde items