Toon alles (1)

Aandacht voor dementie in ‘Tijd voor Max'

25 oktober 2016, 16:00
Tijd voor Max besteedt aankomende woensdag aandacht aan dementie en hersenonderzoek
Tijd voor Max besteedt aankomende woensdag aandacht aan dementie en hersenonderzoek
Woensdag 26 oktober 2016 vraagt de Hersenstichting, om 17:10 uur in het tv-programma ‘Tijd voor Max' van Omroep Max (NPO1), aandacht voor dementie en de noodzaak van hersenonderzoek.
 
We willen hiermee het verschil maken voor al die mensen die te maken krijgen met dementie. Het wordt een uitzending vol indrukwekkende verhalen en wetenschappelijke achtergronden omtrent dementie. Geef om de hersenen; niet alleen om die van uzelf, maar ook om die van hersenpatiënten. Door uw donatie maakt u hersenonderzoek en hulp aan hersenpatiënten mogelijk.
 
Gerdi Verbeet is te gast. Haar moeder leed jarenlang aan de gevolgen van vasculaire dementie. We zien een aangrijpend portret van Margreet Laan, 53 jaar oud en getroffen door frontotemporale dementie. Haar zoons zijn bij ons in de studio. Prof. dr. Elly Hol en prof. dr. John van Swieten vertellen ons alles over de huidige stand van het onderzoek en zanger Jan Dulles van de 3J’s zal zijn prachtige nummer 'Hier voor jou' dat hij speciaal schreef voor zijn vader live ten gehore brengen.
 
Op woensdag 25 mei j.l. werd in de live tv-uitzending Geef om je Hersenen aandacht besteed aan de noodzaak van hersenonderzoek. Heeft u de uitzending gemist? Kijk hem dan hier terug.
 
gerelateerde items