Toon alles (1)

UNHCR geschokt over omkomen Syrische vluchtelingen

22 januari 2018, 08:00
Een jonge Syrische vluchteling beschermt zich tegen de kou. 
Een jonge Syrische vluchteling beschermt zich tegen de kou. 
UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, is geschokt door het nieuws over een groep Syriërs die tijdens hun vlucht naar veiligheid zijn omgekomen. Dertien Syrische vrouwen, mannen en kinderen kwamen om in een zware sneeuwstorm. De groep probeerde tijdens de extreem koude winternacht van 18 op 19 januari het ruige grensgebied in de omgeving van Masnaa in het oosten van Libanon over te steken.

Deze tragedie is volgens UNHCR tekenend voor de wanhoop van Syrische vluchtelingen. Mensen nemen enorme risico’s om de gruwelijke situatie in eigen land te kunnen ontvluchten. Ondanks de levensgevaarlijke omstandigheden is vluchten voor velen de enige optie. UNHCR betuigt zijn diepste medeleven aan de familie en dierbaren van de omgekomen slachtoffers.  Wereldwijd blijft UNHCR bij overheden aandringen op veilige vluchtroutes en het openen van grenzen voor mensen op de vlucht.

IJskoude nachten
Ook de nachten in vluchtelingenkampen in de Syrische regio zijn deze maand koud. IJskoud. In Libanon en Jordanië zakken ‘s nachts de temperaturen tot ver onder nul. De kou dringt door tot in de botten van mensen die in tenten proberen te slapen. UNHCR werkt dag en nacht om zoveel mogelijk tenten te voorzien van extra isolatie, kachels en dekens.
gerelateerde items