Nederlandse afdeling mondiaal social impact-netwerk in de maak

16 februari 2016, 15:20
SVI is een mondiale organisatie die zich inzet om social impact meten te bevorderen met leden uit meer dan 45 landen.
SVI is een mondiale organisatie die zich inzet om social impact meten te bevorderen met leden uit meer dan 45 landen.
Social Value International (SVI) is een mondiale organisatie die zich inzet om social impact meten te bevorderen. Op dit moment wordt gewerkt aan het opzetten van een Nederlandse afdeling van SVI. Zowel personen als organisaties die belangstelling hebben, kunnen zich aansluiten.
 
►Expert News onder hoofdredactie van Peter Scholten MBA

SVI is in 2015 ontstaan uit de fusie van twee internationale netwerken op het gebied van impact meten: de SIAA ( Social impact Analists Association) en het SROI Network (Social Return on Investment). SVI is nu een mondiale organisatie met leden uit meer dan 45 landen.
 
In september 2015 vond een expert meeting over impact-meting plaats in Bellagio (Italië), gesponsord door de Rockefeller Foundation. Deelnemers kwamen uit o.a. Brazilië, Canada, VS, VK, India, Zwitserland, Frankrijk, Australië en Nederland. De Nederlandse deelnemers kwamen van KPMG, True Price en Scholten&Partners.
 
Naast het internationale netwerk zijn er ook negen landelijke netwerken actief onder de vlag van SVI. Op dit moment wordt gewerkt aan het opzetten van een Nederlands netwerk. In de landelijke netwerken kunnen zowel personen als organisaties deelnemen als lid. De nationale afdelingen houden zich onder meer bezig met het organiseren van activiteiten zoals conferenties, workshops en onderzoeksprojecten.
 
Als u op de hoogte wilt blijven of wilt deelnemen, kunt u contact opnemen met Pol De Greve van Context International: pdg@developmenttraining.org
 

♦ Reacties van leden op de oprichting van Social Value International in 2015, ontstaan door de fusie van twee internationale netwerken op het gebied van impact meten:
 

 
gerelateerde items