Toon alles (1)

3 december: Giving Tuesday

12 november 2019, 06:00
3 december: Giving Tuesday
3 december: Giving Tuesday
GivingTuesday is een wereldwijde beweging die vrijgevigheid promoot. Met ingang van 2019 is de beweging ook in Nederland actief. In ons land hebben zich inmiddels meer dan 150 Goede Doelen achter GivingTuesday geschaard. Op www.givingtuesday.nl is te zien welke Goede Doelen dit jaar al meedoen.

GivingTuesday, dit jaar op 3 december, is als dag bedoeld om goed te doen, vrijgevigheid te vieren en om goede doelen te steunen. Zoals bedenker Henry Timms het in 2012 uitdrukte: ‘Wanneer het shoppen stopt, begint het geven voor een ander!’ Het idee van Henry Timms sloeg enorm aan. In slechts zeven jaar heeft GivingTuesday zich over de hele wereld verspreid. Nederland is een van de nu al meer dan 65 landen wereldwijd die zich aangesloten hebben. Grote fondsen als de United Nations Foundation, de Gates Foundation en de Rockefeller Foundation steunen Giving Tuesday.

Gratis inschrijving

Iedereen kan zich gratis inschrijven als deelnemer van GivingTuesday: Goede Doelen, bedrijven, organisaties, serviceclubs en sportverenigingen. Maar u kunt ook als individu deelnemen. Ga voor meer informatie naar www.givingtuesday.nl/deelnemen. Via social media kunnen deelnemers hun verhaal delen met selfies en vlog’s; hashtag #GivingTuesdayNL.

Lees hier een opiniërend artikel over GivingTuesday op De Dikke Blauwe

 
gerelateerde items