3,8 miljoen voor anderhalvemeter-cultuursector

3 maart 2021

Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen – maakte gisteren bekend zo’n 3,8 miljoen euro te doneren aan 75 producenten van professionele podiumkunsten en 31 concertzalen en poppodia.

Door corona is de nood in de culturele sector nog altijd zeer hoog. Dat blijkt volgens Kickstart Cultuurfonds uit de enorme toename aan aanvragen: ‘In deze eerste aanvraagronde van 2021 worden nu al 75 producenten gesteund, tegen 116 vorig jaar in drie ronden, en al 31 muziekpodia ten opzichte van 58 in drie rondes vorig jaar. Dit tijdelijke fonds heeft in 2020 16 miljoen euro toegekend aan de cultuur. Voor 2021 is 20 miljoen euro beschikbaar.’

De toegekende bedragen zijn zonder uitzondering bedoeld om producties en podia coronaproof te maken waardoor kunst en erfgoed voor publiek toegankelijk blijven in de anderhalvemeter-samenleving. De komende weken maakt Kickstart Cultuurfonds de toekenningen in de andere twee categorieën, musea en theaters, bekend.

Voor een overzicht van alle toekenningen en informatie over aanvragen klik hier