+27: nieuwe serie over social entrepreneurship in Zuid Afrika

+27: nieuwe serie over social entrepreneurship in Zuid Afrika
+27: nieuwe serie over social entrepreneurship in Zuid Afrika
17 maart 2015
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Met ‘+27: Social innovators of South Africa ‘ duikt Red Bull TV in de wereld van social entrepreneurship. +27 biedt unieke inzichten in de levens van Zuid-Afrikaanse sleutelfiguren die elk op hun eigen manier een rol spelen in ondernemerschapsprojecten die bedoeld zijn om een maatschappelijk, duurzaam verschil te maken.

De zesdelige serie, die haar naam dankt aan het landnummer van Zuid Afrika, volgt een jaar lang zes creatieve visionairs tijdens het waarmaken van hun maatschappelijke dromen. Om de cirkel rond te maken werd de serie geschoten door jonge, lokale filmmakers die gedurende het proces begeleid werden door professionele filmmakers. In +27 draait alles om lokale initiatieven die de potentie hebben een community (klein en groot) te veranderen en positief te beïnvloeden.

Social innovators
Ondanks het feit dat de Zuid Afrikaanse Apartheid inmiddels twintig jaar geleden is beëindigd en de transitie naar een democratie niet altijd gemakkelijk is geweest, is er hoop. Dit is waar +27: Social innovators of South Africa volledig om draait. Zes maatschappelijk betrokken ondernemers die de jeugd van hun moederland handvatten probeert te geven om haar verder te helpen en een duurzamere toekomst te bieden. De serie volgt deze social innovators tijdens hun missie om hun projecten tot een succes te maken. Meestal zonder enige vorm van inkomen en in de ergste townships van Zuid Afrika. Het ultieme doel? Positieve verandering teweeg brengen. De middelen? Dans, DJ’ing, fotografie, basketbal, media- en muziekprojecten. Al reizend door de verschillende townships van Zuid Afrika belicht +27 de impact die de hoofdrolspelers op hun samenleving(en) hebben.

Amaphiko
+27 is onderdeel van het overkoepelende Amaphiko. Amaphiko is een project waarbij social entrepreneurs toegang krijgen tot die middelen die hen en hun projecten verder helpen. Exposure voor hen en hun projecten, trainingen die hun persoonlijke ontwikkeling bevorderen en een online community waar zij met gelijkgestemden in contact kunnen komen zijn een aantal van dat soort middelen. +27 is het eerste grote project dat de activiteiten van Red Bull Amaphiko naar het grote publiek brengt en hiermee brede exposure biedt aan de entrepreneurs en hun projecten.