Unicef en Concertgebouworkest mogelijk dupe van fraude

20 september 2007
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (20 september) - Uit de kas van stichting ‘Koninklijk Verbonden' is anderhalf miljoen verduisterd, mogelijk door directeur Frank van der V. Onder de gedupeerden zijn onder andere Unicef en het Concertgebouworkest.


Jaarlijks organiseert de stichting de ontvangst op Prinsjesdag in paleis Lange Voorhout, waar bestuurders van koninklijke bedrijven acte de presence geven. De financiële administratie van de stichting blijkt volgens direct betrokkenen echter niet te kloppen. Er is 1,5 miljoen euro zoek. Directeur Frank van der V. zou het bewuste bedrag achterover hebben gedrukt, door te knoeien met BTW-afdrachten. De FIOD is ingeschakeld.

 


Vorige week kreeg de stichting surseance van betaling. Een aantal bedrijven en instellingen hebben het faillissement van de stichting geëist. Onder de gedupeerden zijn Unicef, dat 70.000 dollar tegoed heeft, en het Concertgebouworkest. Adjunct-directeur Sjoerd van den Berg in De Telegraaf: "Frank van der V. had een fantastisch plan voor een gigantisch concert in de ArenA. Het bleek allemaal een luchtkasteel."