Toon alles (2)

DDB Paspoort

Vera Peerdeman
Burgerlijke staat
Gehuwd
Functie
Directeur
Bij
Nassau Fundraising
Sinds
2008


Doneert privé
aan organisaties en projecten voor en door de LGBT community (Lesbian Gay Bisexual Transgender)
Maatschappelijke nevenfuncties
• Mede initiatiefnemer van ‘Filantropie in Nederland’, dat streeft naar een betere aansluiting tussen grote gevers en non-profit organisaties • Initiatiefnemer onderzoek Vrouwen van Venus, Filantropie van Mars’, naar de zichtbaarheid van vrouwen in de top van fondsenwervende non-profit organisaties • Lid van de Vakjury Maatschappij van de SponsorRingen • Voorzitter Give a Damn Foundation
U bent bestuurder van een for profit organisatie, maar wat is daarnaast uw maatschappelijke missie/visie/motto als privépersoon?
 
De brug slaan tussen gevers en non-profits zie ik als mijn missie. Met beide partijen spreek ik vaak. Telkens weer merk ik een flink verschil in de beleving en verwachtingen die zij van elkaar hebben. Ik wil gevers en non-profits samenbrengen in het realiseren van hun idealen.  Dat is ook waarom ik Handboek Friendraising heb geschreven en een van de initiatiefnemers ben van het onderzoek Filantropie in Nederland.  Met Nassau Fundraising en het werk dat wij met onze klanten doen, hoop ik een mooie bijdrage te leveren aan de bevordering van filantropie in Nederland.
 
Gevers zijn geen wandelende portemonnees, maar mensen die de wereld een stukje mooier, beter, rechtvaardiger willen maken. In transformationele filantropie zie ik dan ook de toekomst. Hierbij draait het niet om het traditionele ‘geven en nemen’. Het draait om het bereiken van een gezamenlijk doel op basis van een gelijkwaardige relatie tussen grote gevers en non-profit organisaties. Dat zij van beide kanten in staat zijn in elkaar een partner te zien en een relatie van ‘geven en geven’ te creëren.
 
‘Practice what you preach’ is waar ik in geloof. Zowel zakelijk als privé. Transformationele filantropie breng ik in de praktijk bij de Give a Damn Foundation. We werken volgens de principes van een giving circle: een groep mensen die een droom delen, die samen op zoek gaan naar projecten die hierop aansluiten en die bereid zijn hieraan een grote bijdrage te leveren. Dan heb je het niet meer over ‘geven’ maar over een ‘bijdrage leveren’. Als gever ervaar ik nu hoe ontzettend inspirerend dat kan zijn!   
 
gerelateerde items