Toon alles (1)

Paspoort Voordekunst: via eerste donatie, naar langdurige relatie

10 augustus 2017, 00:00
We willen het maatschappelijk draagvlak voor kunst en cultuur vergroten door aan een breed publiek te laten zien hoe makkelijk en leuk het is om bij te dragen aan kunst en cultuur.
We willen het maatschappelijk draagvlak voor kunst en cultuur vergroten door aan een breed publiek te laten zien hoe makkelijk en leuk het is om bij te dragen aan kunst en cultuur.
We helpen en adviseren makers en instellingen bij het opstellen van een realistische crowdfundingcampagne. We geven tips, feedback, coaching en we organiseren adviestrajecten en workshops. Dit alles om makers en instellingen handvatten te bieden om daadwerkelijk publiek aan zich te binden. Zo stimuleren we ondernemerschap bij kunstenaars en kunstinstellingen en zorgen we er samen voor dat kunst er komt. Met succes. Ruim 80% van de campagnes slaagt en 30% van de donateurs heeft niet eerder gegeven aan kunst en cultuur.
 
 Wat wilt u als organisatie concreet bereiken voor de samenleving?
We willen het maatschappelijk draagvlak voor kunst en cultuur vergroten door aan een breed publiek te laten zien hoe makkelijk en leuk het is om bij te dragen aan kunst en cultuur. Je krijgt er altijd iets voor terug, van een handkus tot een huiskamerconcert. Doneren kan al vanaf € 10,-. Meer mag en vaker kan ook. Ons doel is om heel Nederland voordekunst te krijgen. Doe je mee?
 
Belangrijkste resultaten:
Er zijn inmiddels 2.500 campagnes succesvol gefinancierd, mogelijk gemaakt door 150.000 donateurs en er is € 15 miljoen gedoneerd sinds onze oprichting. Dit maken we mogelijk met een klein team van 5 medewerkers en 3 stagiairs.
 
Concrete plannen/projecten:
De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het bieden van handvatten bij het opzetten en uitvoeren van campagnes om publiek te werven. De komende tijd zetten we ons in om nog meer mensen enthousiast te krijgen voor voordekunst én om makers te helpen hun publiek daadwerkelijk te betrekken om zo te groeien via een eenmalige donatie naar een duurzame relatie.
 
gerelateerde items