Toon alles (2)

Anneke van der Zande: 'Leven met MS betekent een leven met angst, pijn en onzekerheid. Met elkaar kunnen we dit stoppen'

10 augustus 2017, 09:00

DDB Paspoort

Rianne Wisgerhof - Van Dijk
Burgerlijke staat
Gehuwd
Functie
Directeur
Bij
Nationaal MS Fonds
Sinds
1993


Maatschappelijke missie
Een toekomst zonder Multiple Sclerose (MS).


Telefoon
010-5919839


Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
Het Nationaal MS Fonds is de organisatie voor mensen met MS. Wij willen mensen die nu MS hebben begeleiden en stimuleren om zo actief mogelijk in het leven te blijven staan. Wij ontwikkelen hiervoor specifieke behandelmogelijkheden en activiteiten. Ondertussen blijven we middels wetenschappelijk onderzoek zoeken naar een toekomst waarin MS van een onbehandelbare chronische aandoening verandert in een geneesbare ziekte. Hiervoor initiëren en financieren we wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met diverse onderzoekscentra.
 
Wat kunt u betekenen voor major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
Wanneer je iemand kent met MS weet je wat voor een grillige en onberekenbare ziekte MS is. Een chronische ziekte waardoor veelal jonge mensen getroffen worden en de meest voorkomende invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Major donors kunnen met name door ons wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen bijdragen aan een toekomst zonder MS. Daarnaast kunnen major donors bijdragen aan het organiseren van meer activiteiten en het ontwikkelen van nieuwe behandelmogelijkheden om mensen die nú MS hebben een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te laten behouden. 
 
gerelateerde items