Toon alles (2)

DDB Paspoort

Sikko van Katwijk
Burgerlijke staat
Gehuwd
Functie
Bestuursvoorzitter


Maatschappelijke nevenfuncties
Lid van de International Advisory Board van de Universiteit van Maastricht en actief bij de afdeling Noord-Holland van de VVD.
U bent bestuurder van een for profitorganisatie, maar wat is daarnaast uw maatschappelijke missie/visie/motto als privépersoon?
Voor mij bestaat er niet zoveel verschil tussen mijn persoonlijke en professionele maatschappelijke visie en motto. Uitgangspunt is altijd dat je werkt met mensen voor mensen. Alleen kom je er niet. Bij KAS BANK werken wij daarom vanuit een duidelijke set aan normen en waarden. Wij noemen dat de Custodian Principles.
 
Een custodian bewaart, beschermt en ontwikkelt waarden. In ons geval zijn dat effecten. Wij laten ons daarbij inspireren door ‘custodians’ uit andere maatschappelijke sectoren, zoals de wetenschap, natuurbescherming en kunst en cultuur. De opvattingen van al deze custodians komen voor een belangrijk deel overeen met mijn persoonlijke opvattingen.
 
Ik vind het belangrijk om je in te zetten voor het bewaren, beschermen en verder ontwikkelen van de waarden en normen die wij met elkaar belangrijk vinden. In mijn geval betekent dat o.a. dat ik ook politiek actief probeer te zijn.  En in ons dorp ben ik elke zomer actief als vrijwilliger bij het huttenbouwfeest.
 
Veel medewerkers van KAS BANK zijn actief als vrijwilliger. Wij ondersteunen hen of hun gezinsleden daarbij via een donatie vanuit het KAS BANK Welzijnsfonds. De redenen waarom zij zich voor anderen inzetten – zorg voor de ander, zorg voor de samenleving om je heen - zijn voor mij persoonlijk zeer herkenbaar. Maatschappelijke betrokkenheid tonen is niet alleen zinvol maar vooral ook inspirerend.
gerelateerde items